OM OSS


Gediget hantverk och unik erfarenhet.

Ibland är det viktigt att ta ett steg tillbaka och se vad som verkligen är kärnan i en god produkt. Vi har gjort denna resa. Tillsammans har vi över 100 års erfarenhet av utveckling och sängtillverkning i premiumsegmentet. Vi bygger varje säng för hand och synar varje söm och spik som finns i våra sängar, varje gång. Alla sängar är därför helt unika.

Alla våra sängar görs för hand i Lysekil. Vi är stolta över att kunna presentera våra sängar som Svenskt Hantverk. Allt tyg och överdrag till våra sängar klipps och anpassas efter beställning i vår fabrik, och alla våra sängar godkänns av vår personal innan de går ut till kund.

Våra hantverkare har lång erfarenhet av sängbyggnation och sätter ett stort värde i varje säng som lämnar fabriken. Det är tack vare vår erfarenhet, kunskap och noggranna val av material som vi känner oss trygga i att kunna lämna 25 års garanti på alla våra sängar.

AYA of Sweden startades under namnet Sleeping World 2017 för att förbättra sömnkvaliteten i samhället. Vi vill hjälpa människor att få mer energi genom smartare sömn. Efter många år i sängbranschen har vi lärt oss ett och annat om hur du sover, varför du sover och varför du inte gör det.

Vi vet att för att bygga en säng krävs ingen avancerad kunskap eller investering. Det sitter i detaljerna och erfarenheten kring hur olika material samverkar, för att kunna ge din kropp den optimala avlastningen under natten. Där sitter stommen av vårt kunnande.

 

VÅR KUNSKAP - DIN TRYGGHET

Garanti
Vi tror på kvalitet och vet att våra produkter håller för daglig användning i många många år, för prövningar och förändringar i livet och för vardagsslitage. För våra kunders trygghet och vår säkerhet ger vi därför hela 25 års garanti.

ZipTop®
I hela AYA Collection finns den patentsökta ZipTop®-lösningen. En funktion där bäddmadrass och lakan fixeras av dragkedjor för maximal komfort och minimal risk att bäddmadrassen rör sig ovanpå sängen. Smart, praktisk och som ger våra kunder känslan av att ligga i en nybäddad säng, natt efter natt. 

Hållbarhet
Vi bygger våra sängar för att du ska kunna sova med gott samvete. Alla våra sängar är gjorda för hand av hållbara, miljömedvetna och kvalitetskontrollerade material. Det material som används är av allra högsta kvalitet, FSC-certifierat trä och Öko-Tex godkända textilier av bland annat återvunnen polyester.

 

Vår erfarenhet efter många år av sängtillverkning i absoluta toppklass, och efter tusentals samtal med kunder har vi insett: Ingen människa är lik den andra och vår uppgift är att erbjuda en helhetslösning som svarar mot kraven på individualisering, komfort och design. Vi skapar modern, hållbar, funktionell möbeldesign av högsta kvalitet där vi drar lärdom av de digitala framsteg världen gjort och konstant gör.

Vi tror också på att sängen anpassas efter personen. Vi har skalat bort, istället för att lägga till material. Det vi använder är istället av allra högsta kvalitet och teknik. Vi har skapat en skön, hållbar, ärlig och smart säng som ökar din sömnkvalitet och skapar de bästa förutsättningarna för en hälsosam livsstil.

Likt de tiotusentals personer som utvandrade från Bohuslän, samlade på sig kunskap och lärdom från kontinenten och vände hem till Sverige, har vi gjort detsamma. Med vår erfarenhet från sängbranschen och med fördelarna av dagens moderna teknologi skapar vi de bästa förutsättningarna för en god sömn. Ett klassiskt hantverk som vi kombinerar med teknisk briljans.

Vi lägger stor vikt vid hållbarhet och stabilitet där egna patent och vidareutvecklade fjädersystem skapar en hög komfort. Designen är modern, stilren, funktionell och vi fokuserar på detaljerna. Sängarna är gjorda för hand av hållbara, miljömedvetna och kvalitetskontrollerade material. Det material som används är av allra högsta kvalitet, FSC-certifierat trä och Öko-Tex godkända textilier till exempel.

Med erfarenhet och siktet inställt på framtiden, kombinerar vi klassiskt hantverk tillsammans med smarta lösningar för en skönare sömn.