MÄT DIN SÖMN


Ett smartare sätt att sova.

Att sova bra är för många lättare sagt än gjort. Vi på AYA of Sweden har lång erfarenhet av sängtillverkning och människors sömnbehov. Utifrån den kunskapen har vi skapat ett koncept som går djupare än de som redan finns på marknaden. Det finns de som mäter, men vi mäter noggrannare och mera långsiktigt.

Att äta rätt och motionera är viktigt för att må bra och ha energi till en aktiv vardag. Det vet du säkert redan. Men vet du hur stor betydelse sömnen har för din återhämtning? Idag finns det kunskap om att sömnbrist eller dålig sömn kan leda till sämre hälsa, både fysiskt och psykiskt. Vår övertygelse är att vi kan förbättra sömnkvaliteten i vårt samhälle. Vi vill hjälpa dig att få mer energi för en ny dag. En bra säng är bara en del av lösningen, det som krävs är en helhetssyn.


Vem vet mest om att sova bäst?

Du, förstås. Och alla andra som tycker det är viktigt med optimerad sömn för ett energiskt och hälsosamt liv. Med vår Sleep Tracker mäter du din sömn på lång sikt, får personliga tips och råd för hur du kan optimera din sömn ytterligare. En personlig sömncoach helt enkelt.


Mät inte en natt, mät flera

Det finns många sensorer och appar som kan mäta din sömn. Men oavsett om de finns i din mobil eller din smarta klocka mäter de bara förra nattens sömn. Du kan ha haft en bra eller en dålig natts sömn och det finns inget att jämföra med. Därmed blir det svårt att upptäcka mönster som utvecklas över tid och som kan vara svaret på varför du inte sover optimalt. Med vår Sleep Tracker får du en långsiktig mätning som ger en korrekt sömnanalys.


Vakna pigg med en bättre algoritm

Vi har lagt stor vikt vid att utveckla en algoritm som analyserar ditt nattliga beteendemönster. Vår Sleep Tracker mäter dina rörelser, puls, andning, rummets temperatur och luftens kvalitet. Du vaknar full av energi redo för en dag med nya utmaningar.


Personliga råd som ger dig energi
Det finns många goda råd om smartare sömn. Ett problem är att komma fram till vad som är rätt för just dig. Det är här vi tror att vår Sleep Tracker verkligen kan göra skillnad. Den data som samlas in om din sömn används till att ge personligt anpassade råd, bortom basfakta som ”använd inte mobil eller läsplatta innan du ska sova”. Vår sensor kan vara mycket mer specifik eftersom den vet så mycket både om sömnmönster i stort och om just din sömn.


AYA of Sweden Sleep Tracker

Sensorn ligger under din bäddmadrass och kartlägger dina sömnfaser genom att mäta hjärtslag, andning och rörelse. Den mäter också rummets temperatur och luftfuktighet. Din sömndata sparas och laddas upp till appen oavsett om du har din mobil påslagen eller inte. Vår Sleep Tracker har minneskapacitet för hela två års sömndata. Med sin rena design stör den inte din övriga sovrumsinredning och du tar den enkelt med dig om du ska ut på resande fot.


Hur fungerar det?

1. Sensorn innehåller ett piesoelektriskt band som mäter mikroskopiska vibrationer.
2. Vibrationerna delas upp i hjärtslag, andning och rörelse.
3. Algoritmer sätter samman signalerna till din sömnkurva.


Vad mäts och sparas
- Andningsrytm
- Hjärtrytm
- Rörelser
- Temperatur och luftfuktighet i sovrummet
- Kön, ålder, vikt, längd
- Personlig information vid registrering
- Statistik över hur du använder appen


Vad mäts och sparas inte
- Var du sover
- Vad du gör i sängen
- Ljud i rummet

Den data som sparas säljs inte vidare till någon tredje part.