Känslan av en lyxig säng, tillverkad för hand i hjärtat av Bohuslän 

Vår erfarenhet efter många år av sängtillverkning i absoluta toppklass, och efter tusentals samtal med kunder har vi insett: Ingen människa är lik den andra och vår uppgift är att erbjuda en helhetslösning som svarar mot kraven på att våra olika kroppar ska få en god natts sömn. Vi skapar kompromisslös komfort i exklusiva sängar byggda för hand, där funktion möter design och klassiskt hantverk.

Välkommen till vår värld av sömn.

Svenskt hantverk från Lysekil i Bohuslän

AYA Collection

Alla sängar görs för hand i Lysekil, i hjärtat av Bohuslän. Vi är stolta över att kunna presentera våra sängar som Svenskt Hantverk där vi synar och signerar varje säng innan den lämnar vår fabrik. 

Se kollektionen
AYA 02 från AYA of Sweden. Handbyggda exklusiva sängar från Lysekil, Bohuslän.
AYA 03 från AYA of Sweden. Handbyggda exklusiva sängar från Lysekil, Bohuslän.
AYA 05 från AYA of Sweden. Handbyggda exklusiva sängar från Lysekil, Bohuslän.

Färgprover hem till dig

Ta första steget mot din nya säng och beställ hem gratis tygprover. Det finns 17 härliga färger i olika tyger att välja mellan. Du signar samtidigt upp dig för vårt nyhetsbrev. 


Likt de tiotusentals personer som utvandrade från Bohuslän, samlade på sig kunskap och lärdom från kontinenten och sedan vände hem till Sverige, har vi gjort detsamma. Med vår erfarenhet från sängbranschen och med fördelarna av dagens moderna teknologi skapar vi de bästa förutsättningarna för en god sömn, ett klassiskt hantverk som vi kombinerar med teknisk briljans.

Vi vet att för att bygga en säng krävs ingen avancerad kunskap eller investering, det sitter i de små men avgörande detaljerna och erfarenheten kring hur olika material samverkar för att kunna ge din kropp den optimala avlastningen under natten. Det är stommen av vårt kunnande.

Vi lägger stor vikt vid hållbarhet och stabilitet där egna patent och vidareutvecklade fjädersystem skapar en kompromisslös komfort. Sängarna är gjorda för hand av hållbara, kvalitetskontrollerade och miljömedvetna material av högsta kvalitet, FSC-certifierat trä, återvunnen polyester och OEKO-TEX® godkända textilier till exempel.

Hållbara och  miljöcertifierade material

Hållbarhet handlar dels om lång livslängd. Men också om val av material. Samtliga sängar i AYA Collection är gjorda av hållbara, miljömedvetna och kvalitetskontrollerade material av högsta kvalitet såsom: 

- FSC-certifierad trä.
- Öko-Tex godkända material utan hälsoskadliga kemikalier. 
- Återvunnet polyester i samtliga Bouclé tyger. 

Vi tar ansvar för att du ska kunna sova gott, med rent samvete. 

Livet börjar efter en god natts sömn 

AYA

Gryningsgudinna ur mesopotamiska mytologin.
Hon stod även för kärlek och fruktbarhet. 

Besök en återförsäljare och prova din nya AYA säng